Music

lunes, 2 de septiembre de 2013

Proyectes TAI - Nepal Projects



El primer mes en Nepal el passarem a la capital. Kathmandu serà la nostra base i els projectes de Beam Life Foundation el nostre primer treball.

Recolzem a aquesta organització des de la nostra primera estada a Nepal l’any 2010.  James és el director de la ONG i vivim en ell. És una casa bàsica, sense cap luxe, però còmoda, fora de la bogeria de la resta de la ciutat.

Els projectes de la ONG son diversos, però tots orientats cap a la millora en l’educació de xiquets i xiquetes en situacions complicades. Amb els diners que la ONG rep per part de col·laboradors internacionals, entre els quals comptem a la Fundación TAI i l’ajuntament de Puçol, aconseguix pagar l’educació de 16 xiquets i xiquetes de diferents edats.

A banda de l’apadrinament complet d’aquestos xiquets, recolza a més de 160 xiquets de 4 diferents escoles públiques amb el programa STS (Student to Student Program) que consisteix en classes de repàs per als xiquets més pobres, els quals tenen la possibilitat de millorar en els seus estudis i de fer els deures abans de tornar a casa on, segurament, hauran de treballar o es trobaran amb una difícil situació familiar. A més les mestres encarregades d’aquestes classes de repàs són joves estudiants universitàries amb dificultats per a pagar els seus estudis.

L’últim projecte amb el qual col·laborem amb Beam Life Foundation és una biblioteca rural al poble de Chalakhel, a uns 45 minuts al sud de Kathmandu en transport públic. 
Fa 3 anys, la primera vegada que vinguérem a Nepal, la biblioteca era un edifici acabat de construir amb dues habitacions buides i amb molt de treball per endavant. Situada al costat d’un col.legi envellit i trist, des de les seves portes es pot veure al fons la ciutat de Kathmandu i a la seua esquena una muntanya d’uns 2000 metres, verda i plena de vida.

En aquells dies donàrem forma a una de les aules i a l’exterior de l’edifici. Pintàrem les parets, ajudàrem a fer les prestatgeries i amb les donacions de la Fundación TAI compràrem els primers llibres.
Hui, 3 anys després, hem trobat les prestatgeries quasi plenes de llibres, als xiquets asseguts als bancs de l’aula disfrutant del plaer de la lectura, fins al moment desconegut per a la gran majoria d’ells i, a més a més, l’escola sembla altra cosa. Està ben pintada, el pati s’ha adequat per als jocs dels xiquets, s’han acabat de construir les aules que duien parades anys i també hi ha 2 vàters en construcción que prompte tindràn aigua i tot!

L’efecte de crida ha funcionat. La biblioteca ha sigut una llavor per a la millora de l’escola, ha dut a molts altres voluntaris després de nosaltres i ha potenciat la implicació de la comunitat, que ara veu el projecte com una oportunitat de millora global per al poble.

Durant aquest mes que passarem a Kathmandu vindrem a Chalakhel 2 vegades a la setmana. Ajudarem a millorar la segona aula de la biblioteca, que encara te feina per endavant i que s’utilitzarà com a sala múltiple per a la comunitat. També farem jornades lúdico-educatives amb els xiquets de conscienciació ecològica i higiene per a millorar en el que puguem la qualitat de vida d’aquestes personetes que amb els seus somriures ens plenen de vida.

***************************************************************************

During September we will stay in Kathmandu, helping out Beam Life Foundation with its educational projects.
Since our visit in 2010 we have been helping BLF and encouraging their work to improve children’s education in Nepal.
Student to Student and the Rural Library project have been ongoing since 2009 and they are already showing positive results. To learn more about these projects, visit our old blog http://neverendpeaceandlove.blogspot.com/ or http://www.blfoundation.org/.

We will share our time between working at the library, teaching English at some government schools and doing some environmentally friendly activities with the kids, as well as hygiene oriented days, with lots of games and singing. We will also be visiting Maitri Griha House of Friendship once a week, a day centre that takes great care of physically and mentally disabled children.


In between, we are also meeting up with old friends and trying to learn about new projects and volunteer possibilities. This was one of our main goals: to prepare the terrain for future volunteers who want to come and lend a helping hand.

No hay comentarios:

Publicar un comentario